Seed to supermarket

A.N Boekel B.V. heeft een eigen teeltdivisie om zo de gehele keten te beheersen van zaadje tot supermarkt. Door de jaren heen is onze eigen teelt toegenomen met het oog op toenemende eisen omtrent traceerbaarheid. Door een aantal producten te integreren in het eigen bedrijfsproces hebben wij meer invloed op de kwaliteit, beschikbaarheid en stabiliteit in de prijs.

 

 

Knolselderij

Knolselderij is een belangrijk product binnen ons bedrijf en we begeleiden dit product dan ook van seed to supermarket. Met onze vaste groep telers bepalen we in samenspraak over elk detail van het teeltproces. Jaarlijks wordt ongeveer 41.000 ton knolselderij gewassen bij onze vaste wasserij in Slootdorp. De knolselderij komt schoongewassen bij ons binnen en wordt in onze acht droogcellen gedroogd en gekoeld. Met deze capaciteit wordt de benodigde knolselderij binnen 24 uur geleidelijk terug gedroogd om zo de kwaliteit te optimaliseren. In onze eigen productiehal wordt de knolselderij verpakt naar wens van de klant, dit kan variëren van 1kg tot 1150kg verpakkingen. Door dit proces geheel in eigen hand te hebben kunnen we flexibel zijn in het aannemen van orders, kwaliteit garanderen en scherpe prijzen aanbieden.

Specialities

In 2008 werd het teeltbedrijf WGF, White Gold Farm, opgericht. Dit is een unieke samenwerking waarin teelt, verwerking en handel bij elkaar komen. Teler Patrick van Benschop verzorgt de teelt van ongeveer 100 hectare producten, verwerkingsbedrijf JC Bruin wast en verpakt de producten en A.N Boekel verpakt, verhandelt en transporteert de producten. Op deze manier wordt de kennis op alle fronten optimaal gecombineerd. De WGF specialiseert zich in de teelt van wortelpeterselie, pastinaak, gekleurde wortelen, gekleurde bieten, zwarte radijs, aardperen, knolselderij en kool. Ook wel onze specialities genoemd. Op deze manier hebben wij veel invloed op het hele proces van de producten om kwaliteit te optimaliseren.

Samenwerkingen

Daarnaast heeft A.N. Boekel B.V. een nauwe samenwerking met een groot aantal telers, waarbij we samen ook het proces van seed to supermarket beheersen. We bepalen samen met de telers welke rassen, hoeveelheden en specificaties we telen om zo optimaal aan de vraag te kunnen voldoen en het maximale uit de keten te kunnen halen.